Lowongan Kerja terbaru : Lowongan di Wartsila

Our business is power.
Our solutions are uniquely efficient.
We deliver better – and greener – technologies
We’re close to 18,700 professionals in 200 locations, in nearly 70 countries around the world
We’re a global leader in the marine and energy markets.
We deliver complete lifecycle power solutions, worldwide.
We’re always growing.
We’re always innovating.
We’re always in motion.
At Wärtsilä, PEOPLE ARE THE ULTIMATE
POWER SOURCE
BECOME ONE:

Job Title: Maintenance Manager M Agreement – AntamLocation: Antam, Indonesia

Main Responsibilities:
– Plan, lead and manage daily maintenance activities at the plant and/or assigned team.
– Ensure that the performance targets of the plant are reached according to the contract in own responsibility area.
– Ensure competent resources and competence development of the maintenance resources and/or assigned team.
– Ensure that the condition of the plant and equipments are according to applicable guidelines and policies and take corrective actions when needed.
– Ensure that the work is executed at plant according to Wärtsilä Quality, Health, Safety and Environmental guidelines and customer site procedures as well as assigned maintenance plan.
– Implement Contract Management action plans, processes and guidelines in the assigned responsibility area.
– Prepare reports, maintenance plan and budget as instructed by the Contract Manager.
– Identify and actively seek to improve maintenance reliability and availability of the plant.
– Follow-up and optimise the maintenance costs of the plant.
– Develop the maintenance working routines at the plant.
– Maintain good internal and external stakeholder relationships.
– Negotiate and purchase materials and services for maintenance according to the plan.

Job Specification : 
• Indonesia nationality only
• Having minimum Diploma cerficate (D3) in Engineering
• Having managerial skill
• More than 10 total experience, in similar position

Job Title: Mechanical Maintenance Supervisor – LombokMain Responsibilities: 
1. Coordinate daily mechanical maintenance activities at the plant and/or assigned team.
2. Inspect completed works to ensure that the repairs have been completed correctly and that machinery and equipment conform to specifications and safety standards.
3. Supervises and/or prepares complete and accurate mechanical maintenance records and reports.
4. Determines materials and equipment needs and directs timely procurement to ensure availability thereof.
5. Assess and evaluate reusability of spare parts based on the as found condition in the performance of the repair.
6. Ensure that the work is executed at the plant according to Wartsila Quality, Health, Safety and Environmental guidelines and customer site procedures as well as assigned maintenance plan.
7. Close coordination with Electrical Maintenance and Operations team in scheduling maintenance activities.
8. Directs maintenance of cleanliness and orderliness in work area and compliance with safety, fire and other regulations.

Development Responsibilities:
1. Coach and mentor maintenance staff and assist them to diagnose more complex problems with machinery or other equipment problems.
2. Develop the maintenance working routines at the plant.
3. To instill respect, cooperation, honesty and ownership attitudes and to work as a team.

Job Specification :
1. Minimum Diploma in Engineer
2. Understading about Diesel Engine, prefered Wartsila Engine
3. Nationality Indonesia only
4. Having similar experience around 3-5 years

Electrical Maintenance Supervisor – LombokLocation : Lombok, Indonesia

Main responsibilities :
1. Coordinate daily electrical/instrumentation/PLC maintenance activities at the plant and/or assigned team.
2. Check up, calibration & functional testing of controllers, instruments and devices in the power plant.
3. Supervises and/or prepares complete and accurate electrical maintenance records and reports.
4. Determines materials and equipment needs and directs timely procurement to ensure availability thereof.
5. Ensure that the work is executed at the plant according to Wartsila Quality, Health, Safety and Environmental guidelines and customer site procedures as well as assigned maintenance plan.
6. Close coordination with Mechanical Maintenance and Operations team in scheduling maintenance activities.
7. Directs maintenance of cleanliness and orderliness in work area and compliance with safety, fire and other regulations.

Development Responsibilities:
1. Coach and mentor maintenance staff and assist them to diagnose more complex problems with the machine and other electrical equipment problems.
2. Develop the maintenance working routines at the plant.
3. To instill respect, cooperation, honesty and ownership attitudes and to work as a team.

Job Specification :
1. Minimum Diploma Degree in Engineering
2. Understand Wartsila engine will be advantaged
3. Indonesia nationality only
4. Around 3
– 5 years experience in similar job

Service Engineer electricalLocation : Jakarta, Indonesia

Job Description :

Main responsibilities Required
1. Independently execute Field Service activities such as overhaul, repair and trouble shooting.
2. Identify failures, making adjustments, doing trial runs and testing of complete installations according to instructions.
3. Check and adjust relevant systems (i.e. auxiliary, propulsion).
4. Provide internal and external work reports according to Wärtsilä standards.
5. Collect and organize time and expense reports. Reporting and informing administrative personnel as required.
6. Supervise the tasks performed by Wärtsilä employees and subcontractors.
7. Perform pre-commissioning and start-ups of Wärtsilä engines.
8. Promote Wärtsilä Products and Services.
9. To perform OpExS procedure within area of responsibility.
10. Fully Utilize FS IM tools (FSM and all APPS ).

Development Responsibilities:
1. Develop relationship with customer, develop new sales potentials and create new opportunities.
2. Develop self knowledge due daily work activity support.

Accountabilities : 
• Completeness of the work performed.
• Lead time to perform work.
• Quality of the work performed, No rework.
• Reporting time and quality, 2days and weekly daily report.
• Reporting, accuracy, informative.

Job Specification :
• Indonesia nationality only
• Ready to travel all around Indonesia and or overseas
• Minimum Diploma Degree in Engineering
• Understand Wartsila engine will be advantaged
• Around 3
– 5 years experience in similar job

Service Engineer mechanicalLocation : Jakarta, Indonesia

Job Decription : 
1. Independently execute Field Service activities such as overhaul, repair and trouble shooting.
2. Identify failures, making adjustments, trial runs and testing of complete installations according to instructions.
3. Check and adjust relevant systems (i.e. auxiliary, propulsion)
4. Provide internal and external work reports according to Wärtsilä standards.
5. Collect and organize time and expense reports. Reporting and informing administrative personnel as required.
6. Supervise the tasks performed by Wärtsilä employees and subcontractors.
7. Perform pre-commissioning and start-ups of Wärtsilä engines.
8. Promote Wärtsilä Products and Services.
9. To perform OpExS procedure within area of responsibility.
10. Fully implement FS IM tools PSM (FS apps)

Accountabilities :
• Completeness of the work performed.
• Lead time to perform work.
• Quality of the work performed, No rework.
• Reporting time and quality, 2days and weekly daily report.
• Reporting, accuracy, informative.

Job Specification :
• Indonesia nationality only
• Ready to travel all around Indonesia and or overseas
• Minimum Diploma Degree in Engineering
• Understand Wartsila engine will be advantaged
• Around 3
– 5 years experience in similar job

Qualified candidates are invited to apply to https://careers.wartsila.com/. You can use “Indonesia” as keyword

This is Wärtsilä
Wärtsilä is a global leader in smart technologies and complete lifecycle solutions for the marine and energy markets. By emphasising sustainable innovation, total efficiency and data analytics, Wärtsilä maximises the environmental and economic performance of the vessels and power plants of its customers. In 2017, Wärtsilä’s net sales totalled EUR 4.9 billion with approximately 18,000 employees. The company has operations in over 200 locations in more than 80 countries around the world. Wärtsilä is listed on Nasdaq Helsinki. Find out more at http://www.wartsila.com

Lowongan migas di Husky-CNOOC Madura Limited

Husky-CNOOC Madura Limited, an Oil & Gas company based in Jakarta with operation field in Madura, is looking for highly experienced Indonesian professional to join the team.

PROCESS ENGINEERResponsibilities: 
Develop and review WHP, Pipeline and MOPU processes in cooperation with topsides, hull, marine and instrumental engineering colleagues, in line with project requirements, in order to ensure WHP, Pipeline, and MOPU processes support the overall production process of HCML.

Requirements: 
• Bachelor degree in Engineering.
• 10 – 15 years experience in relevant field. Should have more exposure to the offshore commissioning and operation philosophy.
• Technical knowledge in oil & gas, in particular green field development.
• Understanding for conceptual design of wellhead platform (gas), processing facility (FPSO) and gas metering, including each package facilities inside.
• Have experience and exposure to conduct HAZOP and HAZID studies and should have been a candidate for at least 5 such studies which includes critical process activities (such as gas compression and dehydration, etc.)
• Have experience in leading a team of the size of 3 to 4 process engineers while conducting detailed engineering studies.
• Have experience to handle tender process from process view.
• Have experience in interacting with the leading process technology vendors process technology understanding or transfer or of such acts.
• Familiar with HYSYS or other equivalent software, Process Safety Management and QRA (functional safety is a plus).
• Able to site activities, onshore and offshore.
• Good Knowledge of English and Computer Literate.

Only shortlisted candidates will be notified, please submit your application and updated CV within 1 weeks with subject Position Title by e-mail to:
recruitment@hcml.co.id

Pendaftaran Rekrutmen TNI AD 2019 dibuka

*Rekrutmen TNI AD T.A 2019*
*Taruna dan Taruni*
– Daftar Online 1 Januari s.d 14 April 2019
– Daftar Ulangan Validasi 15 s.d 26 April 2019
– Cek awal 29 April s.d 9 mei 2019
– Parade 10 mei 2019
– Rik Psikologi 16 mei 2019 ( diumumkan 19 juni 2019 )
– Rik Uji Panda 24 juni s.d 1 juli 2019 ( diumumkan 2 juli 2019 )
– Rik Uji Pusat 14 s.d 25 juli 2019 ( sidang 26 juli 2019 )
– Buka Pendidikan 5 agustus 2019
– Alokasi : Sesuai Zona dan Tiap Panda
*Tamtama PK ( Gelombang 1 )*
– Daftar online 1 januari 2019
– Daftar ulang validasi 18 s.d 27 februari 2019
– Rik awal 28 februari s.d 11 maret 2019
– Parade 14 dan 15 maret 2019
– Rik uji pusat 25 maret s.d 4 april 2019
– Buka pendidikan 22 april 2019
– Alokasi : Sesuai zona dan tiap panda
*Tamtama PK ( Gelombang II )*
– Daftar online 1 mei 2019
– Daftar ulang validasi 23 september s.d 4 oktober 2019
– Rik awal 7 s.d 22 oktober 2019
– Parade 24 dan 25 oktober 2019
– Rik uji pusat 28 oktober s.d 7 november 2019
– Buka pendidikan 25 november 2019
– Alokasi : Sesuai zona dan tiap panda
*Bintara PK ( Pria )*
– Daftar Online 1 Januari 2019
– Daftar Ulang Validasi 13 s.d 28 Agustus 2019
– Parade 12 dan 13 September 2019
– Rik Uji Pusat 16 s.d 26 September 2019
– Buka Pendidikan 30 September 2019
– Alokasi : Sesuai zona dan tiap panda
*Bintara PK ( Wanita )*
– Daftar Online 1 Januarin 2019
– Daftar Ulang Validasi 1 Juli s.d 4 Agustus 2019
– Rakorset 28 Agustus 2019
– Rik Uji Pusat 6 s.d 16 September 2019
– Pembinaan 18 s.d 27 September 2019
– Buka Pendidikan 30 September 2019
– Alokasi : Sesuai zona dan tiap panda
*Informasi lebih lanjut Bisa ditanyakan Ajendam/Ajenrem Masing-2 Kotama*
PERHATIAN!
SELAMA PROSES PENERIMAAN BERLANGSUNG CALON TIDAK DIPUNGUT BIAYA APAPUN!!! JIKA ADA YG MENGATAS NAMA KAN PANITIA UNTUK MEMBAYAR SEJUMLAH UANG UNTUK DITRANSFER ITU SUDAH PASTI PENIPUAN!!! SEGERA LAPORKAN KE PANITIA TERDEKAT

Pengalaman buruk dengan pinjaman Online!

Pengalaman cukup miris ini saya dapatkan di sebuah situs mediakonsumen.  Membacanya, membuat saya bersedih, banyak saudara kita yang terjerat pinjaman online/ Pinjol

RIBA memang ngeRIBAnget!! Jauhi Hutang!!


Wah sama mas, saya Mau sharing juga pengalaman saya terjerat hutang online. Awal nya saya benar2 gaptek dan Buta info soal pinjaman online. Temen2 dikantor yg saat itu heboh bicarain pinjol. Saya sama sekali ga tertarik dan ga ngerti tentang pinjol dan segala “lubang setan”nya. Saya sbnrnya org yg anti buat hutang2 dibank.

Namun awal januari 2018 saya butuh bgt uang utk acara ke surabaya. Pinjem bank ga terpikir krna dadakan hrs beli tiket pesawat. Akhirnya temen saya yg lebih dulu paham dan udah langganan pinjem di aplikasi kasih tau saya buat pinjem online aja.

Nahhh disinilah awal mula hidup hancur hutang numpuk…awalnya saya daftar di app Pinjam uang. Akhirnya disetujui. Seneng dong…bisa deh tuh beli tiket pesawat. Plg dr surabaya, gajian tiba. Bayar deh tuh utang di Pinjam Uang… Nah ditengah bulan uang habis, daftar dan disetujui di kredit pi*tar. Hingga limit 2 juta waktu itu.

Dan terus menerus gali lobang tutup lobang hingga bulan Juni 2018 total sekitar 10 aplikasi utang. Dan bencana bulan juni 2018 kontrak kerja ga diperpanjang… saya kelimpungan strees byar utang…bnr2 stresss makan ga mw. Menyendiri. Menjauh dari keluarga, Sahabat, Sosial media… cari kerja blm dapet2. Betapa menyesal nya sm diri sendiri atas kebodohan saya. Gali lobang teruuuuus hingga bulan agustus Alhamdulillah saya dpt kerja. total hutang gali lobang meningkat jd 20 aplikasi selama saya menganggur 2 bulan dengan total hutang mencapai 26 juta yg saya hitung.

Jumlah yg sangattttt besar buat saya. Ga ada yg bs bantu. Saya ga berani cerita orgtua pada waktu itu. Dan saya menyesal…… krna mengira orgtua saya tdk akan mw bantu. Ternyata saya salah. Bulan agustus saat dpt kerja. Saya cerita ke ibu saya ttg hutang2 saya di pinjol dengan jumlah fantastis mencapai 26 juta. Habis2an saya dimarah2in ortu atas kebodohan sy..hikssss… krna ga sanggup bayar.

Akhirnya ortua gadai kan bpkb mobil ayah saya. Dan lgsg saya tutup semua utang di apliksi rentenir setan itu senilai 26 juta sekian. Skrg hutang saya fokus 1 di gadai bpkb dan itu satu jalan bikin saya tenang sedikit…paling tdk saya tdk gelisah di teror pagi siang mlm sm dc. Saya tinggal fokus bayar bpkb tiap bulan.

Saya jd fokus kerja skrg dan berjanji cukup 1 x hal bodoh terjadi dlm hidup… lebih baik saya bersyukur dgn rezeki yg di dapat.. lebih baik saya Gaptek dan buta info dari pada saya hrs terjerat hutang. Saya benci bgttttt liat aplikasi2 pinjaman di playstore. Rasanya saya ingin comment di semua aplikasi online..memberi masukan buat teman2 sebelum terlanjur terjerumus masuk lubang setan seperti yg saya alami… hutang di online bikin miskin. Gaji yg didapat atau rezeki yg didapat ga ada cukup2 nya utk bayar tuh utang2 online setan. ]

Mungkin itu sharing dr saya… kalau saran saya buat yg punya utang mungkin bs cerita ke ortu atau klwrga.. selain pinjam bank. Mungkin bs gadai barang yg nominal nya mencapai hutang di online. Agar hutang online tertutup bersih semua… klo pun musti bayar cicilan ke bank/tempat gadai itu lebih baik krna bunga dan jatuh tempo jelas sebulan 1x bayar drpd hrs utang online yg 7 hari 14 hari… wah bikin miskin.

Mudahan2 bermanfaat sharingnya. Temen2 yg punya utang bs cepet lunas. Aamiin… dan jgn lupa selalu bersyukur lebih baik makan nasi hanya pake kecap dari pd dikejar hutang2 rentenir aplikasi setan.

Wassalam ☺

sumber dari sini

 

 

NgeRI BAnget Pinjaman Online ini

Awas Pinjaman Online

RIBA GILAAAA.. pagi2 dapat chat dari teman yang terjerat pinjaman Online rupiah Now.
Waktu itu dia terdesak butuh uang, pinjam sana sini ga dapet akhirnya coba2 ngajuin pinjaman online karena bener2 kepepet dan itu salah satu solusinya. Lanjut teman saya isi data dan 10 menit kemudian dapat tlp verifikasi. Setelah tlp di tutup 5 menit kemudian uang cair masuk rekening. Pinjam 3.6 yg masuk rekening 2.6 dan ini rinciannya ada dibawah. Ini dia ss semalam dan sekarang sudah bertambah jadi 5.7 juta yg harus di lunasi. Japo tanggal 3 dan dana belum cukup akhirnya bunga berjalan semakin membengkak.

Ya Allah jauhkanlah kami dari jeratan RIBA dan rentenir online yg menyiksa. Semoga Allah beri kemudahan untuk segera melunasinya aamiiin..

40168293_1804394356263667_3879452115172589568_nsumber : https://www.facebook.com/awal.t.akhir.7/posts/1804394379596998

Pemenang Pilkada di Jatim Hasil Quick Count Sementara

Pemenang Pilkada di Jatim Hasil Quick Count Sementara

1. Kabupaten Lumajang : Thoriq – Indah *)
2. Kabupaten Bondowoso : Salwa Arifin — Irwan Bachtiar *)
3. Kabupaten Probolinggo : Puput Tantriana Sari-Timbul Prihanjoko *)
4. Kota Probolinggo : Hadi Zainal Abidin – M. Soufis Subri *)
5. Kabupaten Pasuruan : M Irsyad Yusuf-A Mujib Imron *)
6. Kota Malang : Sutiaji – Sofyan Edi J *)
7. Kabupaten Nganjuk :Novi Rahman Hidayat — Marhaen Djumadi
8. Kabupaten Jombang : Mundjidah – Sumrambah *)
9. Kota Kediri : Abdullah Abu Bakar-Lilik Muhibbah *)
10. Kota Madiun : Hariyadin Mahardika-Arif Rahman
11. Kabupaten Madiun : Ahmad Dawami Ragil Saputro – Hari Wuryanto
12. Kabupaten Magetan : Prawoto – Nanik ( Prona )
13. Kabupaten Tulungagung : Syahri Mulyo – Maryoto Bhirowo *)
14. Kota Mojokerto : Ika Puspitasari-Achmad Rizal Zakaria *)
15. Kabupaten Bojonegoro : Soehadi Moeljono – Mitro’atin
16. Kabupaten Bangkalan : RKH Abdul Latif – Mohni *)
17. Kabupaten Sampang : Hisan – Abdullah Mansyur
18. Kabupaten Pamekasan : Badrut – Rajae

 

Hasil diatas hanyalah hasil quick count sementara, sedangkan hasil final tetap mengacu pada keputusan KPU yang dihitung berdasarkan penghitungan manual.

Pilwakot Madiun, Maidi unggul sementara

Pada pilwakot madiun, pemilihan walikota madiun, untuk sementara calon dg nomor urut 1, yaitu Maidi memenangi sementara perolehan suara, mengacu pada hitung cepat yang dilakukan oleh Badan Kesatuan Bangsa dan Politik (Bakesbangpol)Kota Madiun, Maidi-Inda memperoleh suara 38,60 persen.

Posisi kedua paslon nomor urut 2, Harryadin-Mahardika-Arief  Rahman 34,59 persen dan paslon nomor urut 3, Yusuf Rohana-Bambang Wahyudi 26,81 persen. Hal tersebut diketahui berdasarkan hasil rekapitulasi perolehan suara sementara pilkada serentak, di posko Desk Pilkada lantai 4 Gedung Graha Krida Praja, Kota Madiun, Rabu malam (27/6/2018).

Kepala Bakesbangpol Kota Madiun, Bambang Subanto mengatakan, rekapitulasi yang dilakukan desk pilkada menggunakan metode caraka. Metode tersebut dilakukan dengan menempatkan satu petugas di masing-masing TPS. Petugas tersebut memantau jalannya penghitungan suara di tingkat TPS, kemudian hasilnya dilaporkan ke Desk Pilkada.

 

artikel ini diterbitkan dengan tags: pilwakot madiun 2018, pemilihan walikota madiun 2018, maidi 2018, mahardhika, pilkada madiun, pilkada kota madiun

Hasil Quick Count Pilkada Magetan

Hasil quick count pilkada magetan atau hitung cepat pilkada magetan sampek saat ini masih sebatas dan terbatas yang mengetahui. Info yang beredar, bahwa calon dengan nomor urut 3 memenangi pilkada magetan.

tetapi untuk info lebih lengkapnya, tunggu saja info selengkapnya dari KPUD Magetan

 

artikel ini diterbitkan dg tags: pilkada magetan, pilbub magetan, pilkada magetan 2018, amik joss, kang suyat, prona, pemilihan bupati magetan, hasil quick count magetan, pemenang pilkada magetan,